Guides

Ledelse er Stammen for din Virksomhed

Ledelse

Formålet med denne artikel er, at gøre det tydeligt for dig, om du lige nu fremmer lederskab i din virksomheder, eller aktivt ignorerer det. Armeret med din viden, vil du være bedre til at lede dine folk. Denne artikel er selvfølgelig kun en introduktion, og vi håber den vil give dig blod på tanden til at tage til et Foredrag om ledelse, samt investere i bøger der kan gøre dig til en bedre leder.

Vi starter ud med en lille historie:

Der var engang et enormt fyrretræ. På grund af forskrifterne, måtte skovtjenesten påtage sig en masse problemer og udgifter i forbindelse med at fælde det. Skæreholdet måtte i gang med at klatre, for at kunne fjerne grenene én ad gangen, fra de laveste til højeste. Da de nåede toppen, kunne de så gå i gang med at fælde selve træet – en halv meter ad gangen, ind til de nåede bunden! Det virker absurd for os, at de startede med grene og derefter skar selve træet ned. Det var en proces der tog hundredevis af bevægelser, i stedet for bare at skære træet over i bunden, hvilket selvfølgelig ville have resulteret i, at hele træet ville lægge sig ned på én gang. Det er ikke svært at erkende, at det er langt mere effektivt at arbejde med træet stamme, for at påvirke resten af træet. Men når det kommer til vores liv og arbejde, har mange en tendens til at klippe grene af træerne frem for at løse problemerne på den mest simple og effektive måde.

Lederskab er stammen. Strategiske initiativer er grene. Træets frugter er fordelene. Dette er ikke filosofi, det er en simpel sandhedserklæring. Så spørgsmålet er: starter du på det rigtige sted?

Der er ikke noget andet sted at starte. En idé i aktion betyder mennesker i aktion.  Eksponeringen af ideen er lederskab i sig selv. Det bliver til handlinger fra mennesker, uanset om de styres af rigtige principper eller ej.

Der er en misforståelse om, at lederskab altid er positivt. Det er det ikke. Lederskab er, at sætte eksemplet. Det eksempel kan være godt eller dårligt. Uanset hvad, vil dit eksempel blive fulgt. Spørgsmålet er, om dit initiativ vil have den rigtige slags indvirkning. En leder, der sidder på sit kontor hele dagen, og som ikke interagerer, ikke overvåger, ikke inspicerer, ikke er involveret, sætter et rigtigt dårligt eksempel for andre. Der vil alligevel være en vis mængde god frugt, selv om der er lavt brug af positive ledelsesprincipper – faktum er dog, at høsten kunne være langt bedre, hvis stammen var sund og stærk.

Det obligatoriske behov for at interagere med andre, for at opnå et mål til gensidig fordel, er et tydeligt tegn på, at der eksisterer en vis grad af ledelsesevne i enhver person. Baggrunden for din virksomhed er lederskab.

Btch

The author Btch

Leave a Response