Guides

Sådan kan du sidde i haven året rundt

Have

En af de ting de fleste danskere glæder sig til, når vinteren svækker hen og foråret begynder at tage ved, er at de kan finde havemøblerne frem og sætte sig ud i haven, hvor fuglene synger og græsset så småt bliver grønt. Når man så oven i købet kan grille, så er det jo bare endnu bedre – især med en øl eller ti og en kage til dessert. Når det bliver endnu varmere kan man endda spise sit morgenbrød uden for. Rundstykker og kage smager nemlig endnu bedre i den friske morgenluft, med mindre man bor et sted som Aalborg, hvor mågerne larmer og skider døgnet rundt indtil en eller anden bliver gal nok til at skyde dem med haglgeværet. Hvis det ikke er lovligt at skyde dem året rundt, så burde det blive så hurtigst muligt. Tilbage til emnet, som vist nok var noget med havemøbler, så har vi nogle gode nyheder, vi gerne vil dele med dig: Det er faktisk muligt at sidde i sin have året rundt. Hvordan det, spørger du nok, og det vil vi forsøge at svare på her.

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du beskytter dine havemøbler med videre mod det barske vintervejr, hvis du vil have muligheden for at bruge dem året rundt. Det er sådan set den sværeste del, men med den rette behandling af møblerne og en god hyndeboks er du godt på vej. De fleste har allerede det sidstnævnte, men møblerne er sjældent behandlet på en sådan måde, at de kan modstå vinterens kulde og sne, så det er det første, de fleste bør undersøge nærmere.

Hvis sne ikke er noget problem, for eksempel fordi du kan rulle et tag hen over haven, når det bliver nødvendigt, så er det en smule nemmere, men kulden er nu en gang det, der gør mest skade. Du er måske ikke glad for at skulle forsøge dig med selv at behandle dine møbler, og det er da ganske forståeligt, men undersøg det nu lige alligevel, så du kan vurdere, om det rent faktisk er så svært, som du formentlig går og tror.

Et af de andre problemer med at sidde i haven, når det er koldt uden for, er sjovt nok at det er koldt. De fleste kan ikke holde ud at sidde derude særlig længe uden tykke jakker med videre, så det skal vi da også have gjort noget ved. Hvis du virkelig vil skide på miljøet og elregningen, så kan du få gulvvarme under havemøblerne. På den måde kan du måske endda slippe helt for at behandle møblerne, alt efter hvordan din have er designet. Ellers må du finde flyverdragten frem og drikke varm kakao, mens du sidder i dine havemøbler, der er dækket med sne.

Btch

The author Btch

Leave a Response