Life Hacks

3 fejl alle har begået når de strikker

Garn

Det kan være ganske afslappende at strikke, og det er da også en af grundene til at mange gør det. Det er desværre ikke altid så behagelig en oplevelse, for eksempel hvis man gør noget galt eller andet vil have ens opmærksomhed. Der er rig mulighed for fejltagelser, når man strikker. Alle har prøvet at miste en maske og så strikke videre i en time, før de opdager, at det ikke ser ud som du havde tænkt dig. Det er bestemt ikke rart at vikle en times arbejde op, og selv da kan det være svært at redde den, så man kan blive nødt til at starte helt forfra.

En fejl mange nybegyndere begår er ikke at holde garnet tæt nok, mens de strikker. Det betyder, at strikketøjet har det med at blive løst, og det ser jo ikke godt ud. Det er altså vigtigt at holde øje med, hvor stramt garnet er, mens man strikker, indtil man vænner sig til at det altid er stramt. I same kategori har vi at lægge strikketøjet fra sig midt i en række. Det er ikke i sig selv i fejl, men mange begyndere kan ikke huske hvilken pind, der skal i hvilken hånd. Her er tricket at den ende, der er forbundet med garnnøglet, skal være i højre hånd.

En anden normalt fejltagelse er at bruge den forkerte slags garn. Der findes mange forskellige slags garn, men de fleste har ikke sat sig ordentlig ind i forskellene mellem dem. Der er nogle slags garn, der egner sig godt til tøj, mens andre kun bør bruges til tasker eller grydelapper. Der kan også være andre grunde til at sætte sig ind i, hvilken slags garn man bruger, for eksempel hvis man er veganer, da nogle slags garn er lavet af hår fra dyr. Uld kommer især fra får, men der findes også uld fra andre dyr såsom alpakaen. Til tøj bør du bruge bomuldsgarn, hvilket er lavet af bomuld, som trods navnet ikke kommer fra dyr, modsat hvad man bare kalder uld.

Den sidste fejl vi vil se på kan opstå på forskellige måder. Det de har til fælles er symptomet, som er et hul i strikketøjet. En af de måder det kan opstå er ved at man tage en maske to gange. Det kan undgås ved at holde øje med positionen af tråden fra garnnøglet, som ikke må skifte på noget tidspunkt. En anden måde det kan opstå er når man forsøger at øge antallet af masker, men det er noget mere avanceret, så hvis du er nået til det punkt, er det nok bedre stedet du kan finde informationer om den slags fejl. Du burde allerede kunne spotte fejlen, hvis du er nået til det niveau.

Btch

The author Btch

Leave a Response