Mode 2018

Vi går lige så stille mod slutningen af sommeren i år, men vi har stadig tid til at købe nyt tøj, der følger moden. Vi er endda langt nok inde i sommeren til at kunne se, hvilke trends der er for dette års sommermode. Der er nogle trends, alle og enhver kunne have forudsat, hvis de havde sat sig ind i moden de sidste par år, men der er bestemt også nogle, som har overrasket enhver ekspert og modefanatiker. Vi ser her på nogle af de trends, vi har set indtil videre i sommeren 2018.

Et af de danske mærker, der har sat de mest overraskende og anderledes tendenser indenfor moden i Danmark er Ganni, som har kjoler og jakker, trøjer og nederdele, støvler og shorts til kvinder, der gerne vil skille sig ud på en god måde. Man kan ikke kalde deres designs for stilrene, men det er netop dét, der er med til at gøre dem til et af de helt specielle mærker, der garanterer et unikt design. Der er flere designere, så der er til tider også stor forskel fra kjole til kjole og nederdel til nederdel. Der er stor fokus på det feminine look, som fremhæver de kvindelige former på en elegant måde, der har gjort et stort indtryk på modeverdenen og kritikerne landet over. I år har temaet væres blomsterprint, som jo altid passer godt til sommeren og det ekstraordinært gode vejr, vi har haft.

Blomsterprint er dog ikke noget nyt, men der er heldigvis andre i Danmark, der innoverer på dét punkt. Samsøe Samsøe har i år også haft blomster, som jo er en selvfølge op til foråret og sommeren, men de har tilføjet deres helt eget sportslige aspekter til tøjet, som giver det er endnu mere frisk udseende, end man får bare med blomster. De har selvfølgelig også en masse nyt tøj i deres sommerkollektion, som hverken ser sportsligt ud eller har blomster, og det er netop her vi ser, at Samsøe Samsøe ikke er bange for at skille sig ud. De har print af ting, der kan være svære at finde mønsteret i og ikke altid umiddelbart giver mening, men når man ser, hvad det er, de har forsøgt at kommunikere med printet, så kan det være svært ikke at købe det. De har igen i år haft succes både inden for landets grænser og uden for, så det danske mærke er de senere år gået hen og blevet en international succeshistorie, som kun kan inspirere andre danske tøjdesignere til at arbejde endnu hårdere.

Ud over specifikke mærker er der også nogle helt generelle trends denne sommer. Der er blandt andet blomsterprint, som vi har nævnt for begge de to mærker, men der er også en tendens til at tøjet sidder løsere, hvilket giver en mere fri følelse og udseende.

Btch

The author Btch

Leave a Response